Onderhoud

Aulos Woodwind Atelier is alleen op afspraak open.

Aulos Woodwind Atelier is aangesloten bij NAMIR,

The Association of Musical Instrument Repairers.

Contact

 

Rienstraat 37,

8517 HS Scharsterbrug

Email: info@auloswoodwind.nl

Telefoon: 0642011074

Hierbij wordt de klarinet deels gedemonteerd, de toongaten in het bovenstuk en onderstuk schoongemaakt en het hout geolied, het mechaniek licht schoongemaakt en een enkel kurk en polster vervangen.

 

De (vanaf) kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk € 105,00

Klein onderhoud

Een standaard onderhoudsbeurt voor een Bb klarinet kost € 205,00 (vanaf). Het instrument wordt dan helemaal gedemonteerd, het mechaniek en het hout wordt schoongemaakt en waar nodig wordt er een polster of kurkje vervangen.

 

Nadat het hout en mechaniek zijn geolied wordt het instrument gemonteerd en afgesteld.

Groot onderhoud

 

Een standaardrevisie voor een Bb klarinet kost € 355,= (vanaf).

 

Het instrument wordt dan helemaal gedemonteerd, alle posters en kurk worden verwijderd en het hout en mechaniek wordt schoongemaakt. Het hout krijgt een oliebad, en na plaatsing van nieuwe polsters en kurk op het mechaniek wordt het instrument weer opgebouwd waarbij gelet wordt op o.a. speling, klephoogte en onderlinge afstellingen.

 

Bij een onderhoudsbeurt wordt, indien nodig, een polster altijd door de op dat moment op de klarinet gebruikte polsters vervangen.

 

Bij revisie van uw Basklarinet adviseer ik u gebruik te maken van een voor uw Basklarinet passende en originele polster.

Revisie

Als de klarinet niet meer goed in elkaar lijkt te zitten, wiebelig is, als dus de rek uit de tapkurk is verdwenen is het tijd om de tapkurk vervangen.

 

Prijs per stuk € 17,95

 

Tapkurk