Onderhoud

Klein onderhoud

Hierbij wordt de klarinet gedemonteerd en word de klarinet geheel schoongemaakt en het hout licht geolied, het mechaniek gepoetst en nagekeken. Eventueel los zittend kurk wordt vervangen.


De (vanaf) kosten zijn, afhankelijk van de hoeveelheid werk € 85,00

Bij een groot onderhoud beurt wordt net al bij klein onderhoud de klarinet geheel gedemonteerd, schoongemaakt, licht geolied en het mechaniek gepoetst en nagekeken. Waar nodig worden er enkele polsters en/of kurk vervangen.


De kosten (vanaf) zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk € 160,00


Groot onderhoud


Ook bij een standaard revisie wordt het instrument helemaal gedemonteerd en schoongemaakt. Het hout wordt in de olie gezet, het mechaniek gepoetst en alle polsters en kurk worden vernieuwd. Tijdens het in elkaar zetten van het instrument wordt stap voor stap het instrument afgesteld.


Bij een revisie worden de polsters toegepast die op dat moment op de klarinet gebruikt zijn. In overleg kunnen er voor andere polsters gekozen worden.


Bij de revisie van uw Alt of Basklarinet gebruik ik speciale Alt en basklarinetpolsters.


De (vanaf) kosten voor een standaardrevisie voor een Bb klarinet is  afhankelijk van de gebruikte polsters en werkzaamheden  € 370,00

Revisie

Tapkurk

Als de klarinet niet meer goed in elkaar lijkt te zitten en wiebelig is, of als er stukjes kurk ontbreekt wordt het tijd om de tapkurk vervangen.


Prijs per stuk    € 17,50